Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ασιατικό κοτόπουλο με noodles



Υλικά

2 στήθη κοτόπουλο
300 γρ. noodles
3 καρότα
4 φρέσκα κρεμμύδια
1 μπρόκολο μικρό
1 κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά βάζουμε καυτερή πιπεριά αν θέλουμε πικάντικο αποτέλεσμα)
1 κ.σ. σουσάμι
1 μικρό ποτήρι κρασιού ηλιέλαιο
200 γρ. σόγια σως



Ετοιμάζουμε σε μια κατσαρόλα να noodles σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας τους και παράλληλα κόβουμε όλα τα υλικά μας σε κομματάκια.


Βάζουμε το γουόκ (ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι) στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνουμε το σουσάμι να καβουρδιστεί. Μόλις χρυσίσει το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το μισό ποτήρι λάδι στο γουόκ να κάψει καλά και ρίχνουμε τα κομματάκια κοτόπουλο. Τα γυρίζουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να μαγειρευτούν. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.


Στη συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να κάψει. Ρίχνουμε τα λαχανικά και τα γυρίζουμε συνεχώς για 10-15 περίπου λεπτά να μαγειρευτούν καλά. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη σόγια σως. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.


Μετά ρίχνουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά το μαγείρεμα.



Τέλος ρίχνουμε τα noodles, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους και να δέσουν.


Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι. Τα τρώμε αμέσως. Νοστιμότατη συνταγή από τα βάθη της Ασίας. Δώστε έτσι μία ανατολίτικη νότα στην κουζίνα σας και καλή σας όρεξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου