Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με μοσχάρι κοκκινιστό

Υλικά:

5 μελιτζάνες
1 κιλό μοσχάρι για κοκκινιστό κομμένο σε μπουκιές
5-6 ντομάτες τριμμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γραμ. κεφαλογραβιέρα
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
5 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. πελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι


Ετοιμάζουμε πρώτα το κοκκινιστό. Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το μοσχάρι σε δυνατή φωτιά.


Όταν πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μας.


Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μαλακώσει το κρέας. Ανακατεύουμε κάπου κάπου και προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νεράκι για να μην κολλήσει το φαγητό.


Μέχρι να γίνει το κοκκινιστό ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε φέτες όχι πολύ λεπτές. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.



Όταν ετοιμαστεί το μοσχάρι το αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να αρχίσουμε να σχηματίζουμε τα ρολάκια. Πάνω σε κάθε φέτα βάζουμε τριμμένο τυράκι, ένα κομμάτι μοσχάρι και τυλίγουμε προσεκτικά.


Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί διαστάσεων 24χ36 εκ. περίπου και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα που έχει περισσέψει και το υπόλοιπο τυρί.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα υλικά μας βγάζουν 30 ρολάκια περίπου. Δεν χρειάζεται πολύ ψήσιμο γιατί το κρέας και οι μελιτζάνες είναι ήδη μαγειρεμένα. Λίγο χρονοβόρα συνταγή αλλά αξίζει τον κόπο. Δοκιμάστε την τώρα που οι μελιτζάνες διανύουν την καλύτερη περίοδο τους. Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου