Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα κέικ


Υλικά:

500 γραμ. αλεύρι φαρίνα
250 γραμ. βούτυρο αγελάδος
2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
1 γιαούρτι (200 γραμ.)
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 καπάκια κονιάκ
100 γραμ. αμυγδαλόψυχα τριμμένη
100 γραμ. σταγόνες κουβερτούρας
1 κ.γ. baking powder
3 βανίλιες

ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

τα υλικά ψυγείου πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου



Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.


Έπειτα χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το baking, τις βανίλιες, το κονιάκ και λίγο λίγο και εναλλάξ το χυμό πορτοκάλι, το γιαούρτι και το αλεύρι.



Όταν ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά μας σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την αμυγδαλόψυχα και τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.


Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 28-30 cm περίπου και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για μία ώρα περίπου. Για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε καλά μέχρι μέσα κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι στο κέντρο της βασιλόπιτας.


Όταν ψηθεί αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μία πιατέλα. Μόλις κρυώσει καλά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Γράφουμε τη χρονολογία με σταγόνες κουβερτούρας και έτοιμη η βασιλόπιτα μας.


Το ditucook σας εύχεται καλή χρονιά με υγεία και το τραπέζι σας να είναι πάντα γεμάτο λιχουδιές. Θα είμαστε μαζί σας και τη χρονιά που έρχεται με νέα πιάτα γλυκά και αλμυρά.

1 σχόλιο: