Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Πιροσκί με κιμά (αυθεντική πολωνική συνταγή)



Υλικά:

500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
750 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κρεμμύδι ξερό
2 φακελάκια μαγιά ξερή
300 ml γάλα ζεστό
50 ml ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι-πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε μέσα το ζεστό γάλα και τη μαγιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί.


Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.


Προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ωραία σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.


Αλευρώνουμε τη λεκάνη και βάζουμε το ζυμάρι μέσα. Το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το τοποθετούμε σε ένα πολύ ζεστό μέρος. Συνήθως το σκεπάζουμε με κουβέρτες ή διπλά στο καλοριφέρ. Το αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο του.


Συνεχίζουμε με τον κιμά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε. Τον γυρίζουμε αρκετή ώρα, μέχρι να καβουρδιστεί καλά και να είναι έτοιμος μαγειρεμένος.


Τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά. Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί, είμαστε έτοιμοι να πλάσουμε τα πιροσκί.


Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης (στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού) και το ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας σαν μικρό πιτάκι. Βάζουμε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κιμά στο κέντρο και κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες. Αν δούμε ότι δεν ενώνονται βρέχουμε τα δάχτυλα μας με νερό και τις κλείνουμε. Τα βάζουμε στην άκρη σε ένα ζεστό σημείο. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν.


Ρίχνουμε σε ένα βαθύ σκεύος το ηλιέλαιο. Όταν κάψει καλά ξεκινάμε να τηγανίζουμε. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα είναι έτοιμα. Τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, (αν και είναι εντυπωσιακό το ότι απορροφούν ελάχιστο λάδι και γίνονται σαν ψωμάκια).


Έτοιμα! Τρώγονται ζεστά, χλιαρά ή κρύα. Όλες τις ώρες της ημέρας. Ιδανικά για τον μπουφέ και τα πάρτυ σας. Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου