Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Κις με μπέικον και μανιτάρια



Υλικά για τη βάση:

300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμ. βούτυρο παγωμένο
75 ml νερό κρύο

Υλικά για τη γέμιση:

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
400 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200 γραμ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
400 γραμ. τυρί τριμμένο (μπορούμε να κάνουμε και μείξη από 2 ή περισσότερα είδη)
2 αυγά
250 ml  κρέμα γάλακτος
50 ml γάλα
αλάτι-πιπέρι



Ετοιμάζουμε τη βάση. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το νερό. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε σε μια μεμβράνη  και την βάζουμε πίσω στο ψυγείο.



Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά ρίχνουμε το μπέικον. Το ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να βγάλει όλο το λίπος του. Το αφήνουμε στην άκρη. Στο λάδι αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει μπαίνει κι αυτό στην άκρη και παίρνουν σειρά τα μανιτάρια. Τα αλατίζουμε για να βγουν γρήγορα όλα τα υγρά τους. Τα τσιγαρίζουμε καλά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.



Μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.


Παίρνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε όσο πιο ομοιόμορφα  μπορούμε τη ζύμη. Ρίχνουμε από πάνω τα υλικά από τη λεκάνη και τα στρώνουμε.


Έπειτα συνεχίζουμε με τα τυριά. Τα ρίχνουμε από πάνω και τα στρώνουμε καλά. Στη συνέχεια περιχύνουμε την κις με το μείγμα των υγρών.


Τελειοποιούμε την εμφάνιση στρώνοντας τα υλικά και φροντίζουμε να πάει παντού η κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι. Ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω για 40 λεπτά.


Μόλις κρυώσει λίγο κόψτε την σε κομμάτια και απολαύστε την. Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου