Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Παστίτσιο με πένες



Υλικά για 10 κομμάτια:

500 γρ. πένες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ
αλάτι – πιπέρι – μπαχάρι

για τη μπεσαμέλ:
5 ποτήρια γάλα
5 γεμάτες κ.σ. αλεύρι
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
3 αυγά
αλάτι - πιπέρι


Το παστίτσιο με πένες γίνεται σε 3 στάδια. Κιμάς – πένες – μπεσαμέλ. Ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τον κιμά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Έπειτα ρίχνουμε τον κιμά και τον γυρίζουμε κι αυτόν καλά ώστε να πάρει χρώμα.


Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό. Το αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Παράλληλα βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, τον ενσωματώνουμε με τις πένες. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε ο κιμάς να μπει και να γεμίσει τα ζυμαρικά.  Προαιρετικά σ’ αυτό το σημείο προσθέτουμε και τη μισή ποσότητα του τριμμένου τυριού. Λαδώνουμε καλά ένα τετράγωνο ταψί και τα ρίχνουμε μέσα. Το αφήνουμε στην άκρη. Ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί.


Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει χυλός. Στη συνέχεια μόλις το γάλα έχει ζεσταθεί αρκετά και φτάσει στο σημείο του βρασμού (να φουσκώσει), το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά.


Μόλις αυτό το μείγμα ομογενοποιηθεί αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί (αν θέλουμε κρατάμε λίγο για να ρίξουμε στο τέλος από πάνω). Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τις πένες. Από πάνω ρίχνουμε το τυρί και ψήνουμε στους 180 για 45’ (μέχρι να πάρει χρώμα).



Ακολουθήστε τα βήματα και γεμίστε το στομάχι σας. Κανείς δε σταματάει στο πρώτο κομμάτι. Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου